Η Βυζαντινή Αγιογραφία τρέφεται αδιάκοπα από τη Χριστιανική Αγιοπατερική Θεολογία.
Ο αγιογράφος «δανείζει» το χέρι του στον Άγιο Τριαδικό Θεό, ώστε διά του εμποτισμού του ξύλου ή του τοίχου, να απεικονίσει το κάλλος του Παραδείσου, το άχρονο, την ολιγάρκεια και την εγκράτεια, στοιχεία που απαρτίζουν το πνεύμα της Ορθοδοξίας.
Ο στόχος της εικόνας είναι να αποκαλύψει στους ανθρώπους το υπερκόσμιο, αλλά συνάμα και την εγγύτητα του προτύπου των Αγίων στη ζωή τους.
Κάθε εικόνα είναι ένα «άγραφο βιβλίο», όπου, διά της θείας Χάριτος, ενεργοποιείται η μοναδική σχέση Θεού και ψυχής, έτσι ώστε το βιβλίο αυτό να εμπεριέχει το προσωπικό μήνυμα του Θεου για την κάθε ψυχή.
Όπως άλλωστε είπε ο Μέγας Βασίλειος, «Δια της εικόνος διαβαίνει ο Θεός»

Τοιχογραφίες
Δημιουργούνται πάνω σε ειδικό βαμβακερό, ανθεκτικό μουσαμά. Χρησιμοποιούνται υψηλής ποιότητας και αντοχής χρώματα. Βάση των χρωμάτων είναι τα πιγμέντα σε σκόνη γνωστών Οίκων χρωματουργίας όπως η γερμανική Kremer και άλλες. Κατόπιν παραγγελίας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και υψηλής ποιότητας χρυσός 22 καρατίων για τις λεπτομέρειες της εικόνας.
Φορητές εικόνες
Δημιουργούνται σε επεξεργασμένο κόντρα πλακέ θαλάσσης πάχους 2 εκατοστών. Εάν ο πελάτης το επιθυμεί μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ξύλο φλαμουριάς, σκαφτό ή μη. Κατόπιν παραγγελίας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και υψηλής ποιότητας χρυσός 22 καρατίων για τις λεπτομέρειες της εικόνας. Επιπρόσθετα και πάλι κατόπιν συνεννοήσεως, η εικόνα μπορεί να παραχθεί και με την παραδοσιακή μέθοδο της αυγοτέμπερας.
Οι διαστάσεις των φορητών εικόνων ποικίλουν και ορίζονται κατόπιν συνεννοήσεως.